Çocuklarda okul başarısının düştüğünü anlatan Özkul, "Hastalıklara karşı vücut direnci azalır, yorgunluk ve bitkinlik meydana gelir. Doygunluk sağlanması ile birlikte bu durum ortadan kalkar. Bedenin düzenli çalışması için kan şekerinin belirli bir düzeyde olmasının önemini bilmemiz lazım." şeklinde konuştu.
Özkul, "Düzenli aralıklarla uygun miktarlarda beslenildiğinde ise kan şeker düzeyi alçalıp yükselmiyor ve vücut düzenli çalışabiliyor. Kahvaltı yapmayanlarda iş verimi önemli ölçüde azalır, anlama ve kavrama hızı düşer. Bu kişiler egzersiz yaptıklarında baş dönmesi, bulantı ve kusma şikâyetleri meydana gelir. Düşük protein içeren kahvaltıdan sonraki ikinci ve üçüncü saatler arasında kan şekerinin açlık seviyesinin altına düştüğü belirlenmiştir" dedi.